top of page

Dermatologie

In Cabinetul de dermatologie ofera consultații de specialitate:

dr. Mihaela Leventer

 

 

Dermatologia este specialitatea medicala care se ocupa de bolile pielii si anexele acesteia, adica parul si unghiile, precum si a mucoaselor(cavitate bucala si mucoasa genitala).

 

 

In cabinetul de dermatologie va oferim consultatii de specialitate atat pentru adulti cat si pentru copiii de orice varsta.

 

Gama afectiunilor cutanate este foarte larga:

- infectii cutanate microbiene(impetigo , erizipel , furuncule), micoze ale pielii, unghiilor sau parului, infectii virale( herpes, zona-zoster, veruci sau negi)

- afectiuni alergice- urticarii, eczeme

- acnee

- alte boli precum psoriazisul, nervii pigmentari,tumori cutanate benigne, precancerele si cancerele de piele, varice si ulcere varicoase.


 Venerologia - si ea ramura a dermatologiei, diagnosticheaza si trateaza bolile cu transmitere sexuala(gonoree, sifilis,chlamydioza), pentru care va asiguram confidentialitate totala

 

Pentru diagnosticul multora din afectiunile enumerate avem la indemana aparatura moderna:
- dermatoscopia- utilizeaza o lampa de tip special pentru diagnosticul alunitelor si tumorilor vasculare,al unor forme de canceremelanoame, carcinoame pentru care un diagnostic precoce asigura vindecarea- cu posibilitatea de stocare a imaginilor si urmarire periodica.

- Lampa Wood – pentru diagnosticul micozelor si a petelor pigmentate sau depigmentate(vitiligo).

Ca mijloace de tratament se pot efectua:

- electroexcizia si electrocauterizarea

- crioterapia cu azot lichid- pentru distrugerea multor leziuni ca veruci, papiloame, angioame , anumite forma de cancer de piele

- Biopsia unor leziuni cu efectuarea examenului histopatologic intr-un laborator de specialitate

- pansamentul ulcerelor de gamba.

 

 

TERAPIA CU LASER DE NIVEL SCĂZUT

 

 

Termenul LASER este un acronim pentru „amplificarea luminii prin emisia stimulata a radiatiei” (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation ).

Este vorba despre radiatii electromagnetice cu lungimi de unda cuprinse intre 100 nanometri si 2 milimetri. In functie de intensitatea radiatiilor LASER, variaza atat efectele biologice, cat si indicatiile lor medicale, diagnostice sau terapeutice. LASER-ii au cunoscut domenii de aplicatie medicala multiple: oftalmologie, neurochirurgie, stomatologie, dermatologie, cardiologie, ortopedie, ORL, ginecologie, urologie. Pentru tratamentul bolilor aparatului locomotor, LASER-ul de intensitate mica (10-90 mW) este folosit si in cadrul balneofizioterapiei.

Sursa de lumina este pusa in contact direct cu pielea, lucru ce permite energiei luminii (fotoni) sa penetreze tesuturile si sa interactioneaza cu molecule diferite, restabilind functia celulara normala. Lumina LASER-ului patrunde in tesutul uman 8-15 mm, dar majoritatea ei este absorbita in primii 4 mm. Desi pare superficial, trebuie mentionat faptul ca procesele chimice initiate pot media efecte fiziologice la un nivel mai profund. Efectul este de natura fotochimica (asemanator fotosintezei de la plante), si nu termic, de incalzire.

 

Terapia cu laser de nivel scăzut (LLLT) sau fototerapia prin laser este o metodă de tratament performantă în multe afecțiuni dermatologice și în special în cele inflamatorii cum sunt acneea, eczema, lichenul, rozaceea, dar și în cele în care este nevoie de intensificarea proceselor de regenerare celulară și a țesuturilor: ulcerul varicos, cicatrici recente, cheloide, cu efect antibacterian și antiviral (furuncule, eczeme, zona zoster).

Tratamentul cu acest tip de laser este nedureros, nu duce la încălzirea țesuturilor, de aceea se mai numește și laser rece.

Poate fi aplicat și copiilor

Tot ceea ce facem este pentru viață!

bottom of page